ממרח שקדייה הוא מזון קליל, מתוק ואגוזי בטעמים המיוצר על ידי ערבוב של ממרח שקדים, סוכר ושמן צמחי. הממרח משמש לרוב בכריכים או כתוספת למאכלים אחרים כמו טוסט או שיבולת שועל. ממרח שקדייה יכול לשמש גם כתוספת של ממרחים לעוגות או כמילוי לטארטים. ישנם שני סוגים עיקריים של ממרח שקדייה – מלוח ומתוק. ממרחים מלוחים נעשים על ידי הוספת מרכיבים שונים כמו מלח, חומץ, רוטב סויה, חמוצים חתוכים לקוביות או ירקות לתערובת העיסה. בעוד ממרחי שקדים מתוקים עשויים עם סוכר ולא מחומץ או מרכיבים חומציים אחרים. ממרחי שקדים הם אלטרנטיבה טעימה לממרחים המסורתיים והם מהווים תוספת נהדרת לארוחה ויכולים לשמש כמרכיב ממרחים לעוגות וקינוחים אחרים. ממרח שקדייה הוא חלופה מושלמת לחמאה או מרגרינה, יש בו פחות קלוריות, יותר ויטמין E ואינו מכיל כולסטרול.

מהו ממרח שקדייה?

ממרח שקדייה עשוי משקדים טחונים, שמן זית או שמן אחר, מלח ומים והוא מיוצר בעזרת בלנדרים או מעבדי מזון. הממרחים נאכלים בדרך כלל על לחם כמו טוסט, קרקרים ובכריכים. ממרחים מלוחים מכילים לרוב מגוון עשבי תיבול כמו שום או ממרח פסטו שמעניקים להם טעם שונה מממרחים מתוקים. הממרחים מוגשים לרוב על לחמים כמו בייגל או טוסט כדי לתת להם מרקם פריך שמשתלב נהדר עם הלחמים הרכים. האגוזים בממרח הם בריאים, עשירים בחלבון ובוויטמינים E ו-B2. הם מכילים גם חומרים מזינים רבים אחרים כמו נוגדי חמצון (בניגוד לרוב האגוזים האחרים) והם גם נטולי כולסטרול. ברגע שמשלבים אותם עם שמן זית כתית מעולה (עתיר שומנים חד בלתי רוויים), כל מה צריך לעשות הוא להוסיף קצת מלח לפי הטעם. הממרח המלוח הזה מספק בסיס נהדר לכל בצק עוגה או מאפה שצריכים רק מעט טעם נוסף.

איך משתמשים בממרח שקדים?

ממרח שקדים משמשי לעתים קרובות בעוגות וקינוחים כמו ציפוי קרם חמאה מכיוון שיש לו טעם מתוק עדין המשלים את טעמי השוקולד. עם זאת, ניתן להשתמש בו גם למנות מלוחות יותר כמו מרבלה עוף או פסטה פסטו שקדים. ניתן למצוא את ממרח השקדייה ברוב המדפים בסופרמרקט שבהם נמכרים מרכיבי בישול.

ממרח פסטו

ממרח פסטו שקדים ובזיליקום הוא מושלם למריחה על פרוסת לחם, טוסט או קרקר בבוקר. טעם השקדים בממרח משולב בטעם הפסטו

למידע נוסף אודות ממרח שקדייה חפשו הקולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *